Werkwijze uitlaatservice EHBHond

Voordat de hond voor de eerste keer met ons meegaat, komen we bij je langs om kennis te maken met jou en de hond. Tijdens deze kennismaking krijg je een indruk van de persoon aan wie je de hond toevertrouwt en kunnen wij de hond in zijn eigen omgeving leren kennen. De eerste wandeling, de introductie wandeling, loopt de hond, om te wennen, nog mee aan de riem. Dit kan weliswaar afhankelijk zijn van het ras (windhonden/kruisingen hiermee zijn wettelijk verplicht aan de riem te blijven). Nadat we hiervan een inschatting hebben gemaakt en deze positief is, zal de hond net als alle andere honden loslopen en genieten van de wandeling.

De hond is ongeveer 3 – 4 uur van huis.
Wij laten de hond, mits hij meedoet met het steppen en het wandelen, 2 uur uit. Indien de hond alleen meegaat met de wandeling is dit minimaal 1 uur. Vaak is dit ook 1 tot 1,5 uur.

Tijdens de wandeling hebben de honden een speciaal bandje om waarop mijn naam en mobiele telefoonnummer staan. Mocht het gebeuren dat een hond zelf het avontuur kiest en mij kwijt raakt (in de praktijk komt het echter zelden voor dat een hond wegloopt van de roedel) dan kan de vinder direct contact met mij opnemen zodat de wegloper ook weer veilig naar huis gebracht kan worden. Uiteraard zullen wij dan ook met je contact opnemen.

Jonge honden vanaf 3 maanden kunnen mee met de groep. De high-energy honden mogen het rondje op de step mee vanaf een leeftijd van 12 maanden.

Wij lopen twee keer per dag:
van 09.00-11.00
van 13.00-15.00.

Afhankelijk van de woonplaats gaat de hond mee in de ochtend of in de middag.

Legt u een handdoek bij de deur?
Door ondergrond en weersomstandigheden kan de hond (behoorlijk) bevuild thuiskomen. Je kiest, daarmee rekening houdend, de locatie in huis waar wij de hond retour brengen. Wanneer je een oude handdoek neerlegt kunnen wij alvast zorgen dat de hond net wat minder vuiligheid met zich mee draagt.