Hondentraining Houten en omgeving

Interne Hondentraining

Onze IPT & HIT programma’s – De beste training voor je hond, volledig verzorgt door een professional.

N

Ons HIT programma staat voor Hond Interne Training. Tijdens dit programma verblijft jouw (jonge) hond bij ons en wordt gedurende het verblijf intensief getraind.

N

Het doel is dat je hond aan het einde van het programma een goede basis heeft: gehoorzaamheid, samenwerking en balans!

N

Als afsluiting van de HIT wordt een uitgebreide training ingepland samen met jou.

N

Gebaseerd op onze jarenlange ervaring met 1000+ hondentrainingen.

4,9 ★★★★★ (65) op Google

“Dat wij mega blij en tevreden zijn met EHBHond is nog zacht uitgedrukt. Wij hadden problemen met onze hond en Tom heeft ons hier perfect mee geholpen, we kunnen weer echt genieten van onze hond en zijn Tom onwijs dankbaar. Inmiddels loopt onze hond ook mee met de uitlaatservice, Lexi is super kundig en we geven ons kostbaarste bezit met alle vertrouwen aan haar mee. Ze komt altijd moe, maar voldaan thuis.”

Merel

“Wat een top bedrijf!!! Ik heb alle cursussen gevolgd die Tom aanbiedt. Niet alleen ter verbetering van het gedrag van mijn hond, maar ook omdat ik het zo super leuk en gezellig vond.
Het is zo leerzaam maar ook een eyeopener van jezelf. Wat wordt er een spiegel voor je gehouden zeg.

Tom je bent een wereldgozer, keep up the good working”

Kelly van Gelderen

“Inmiddels alweer bijna 4 jaar zorgt EHBHond 2x per week voor heel veel plezier in het leven van onze hond. Onze hond staat letterlijk uit te kijken naar de momenten dat ze met al haar hondenvrienden op pad mag. Ik ervaar EHBHond als vakkundig en liefdevol, een bedrijf waar je van op aan kan en waar ik mijn dierbare hond aan durf toe te vertrouwen.”

Miriam

Zoals gezien bij

Wat is het IPT programma?

Ons IPT programma staat voor Interne Puppy Training. Tijdens dit programma verblijft jouw pup zes weken bij ons en wordt gedurende het verblijf intensief getraind. We werken aan zijn basiscommando’s, zindelijkheid, socialisatie en alles voor het maken van een goede start. Als afsluiting van de HIT volg jij samen met je pup onze Puppy Basis Training. Je krijgt alle handvatten om te groeien tot een team samen met jouw viervoeter.

Voor wie

Je wilt dat je hond getraind wordt door een professional. Of je hebt weinig tijd om met je hond te trainen en wilt dat je hond gehoorzaam is en een leuke toevoeging is in jouw gezin.

Het programma is geschikt voor (jonge) honden met of zonder gedragsproblemen. Denk bij gedragsproblemen aan enkelvoudige problemen zoals opspringen, blaffen, niet luisteren, blaffen naar bezoek of wanneer je als baasje kampt met een relatieprobleem met je hond (leiderschapsvragen).

Let op: niet geschikt voor honden met de volgende problemen: ernstige mens-agressie, ernstige agressie richting andere honden of verlatingsangst.

Interne training voor honden zonder gedragsproblemen

Wij leren je hond te luisteren en zich zo te gedragen dat hij geen overlast veroorzaakt. Door je hond door ons te laten trainen voorkom je dat hij probleemgedrag ontwikkeld. Uiteraard is het vervolgens aan de jou om een goede band met je hond op te bouwen en te onderhouden. Aansluitend aan de interne training zijn er daarom vier 1-op-1 trainingssessies waarop we je hond samen met jou gaan trainen. Een goede relatie vraagt altijd inzet van twee kanten.

Interne training voor honden met gedragsproblemen

Het kan zijn dat je hond ongewenst gedrag heeft ontwikkeld en dat je hier graag iets aan wilt veranderen. Je weet alleen niet hoe en wanneer je dit zou moeten doen. Wij kunnen dit in een gecontroleerde omgeving doen waarbij we je hond de gewenste vaardigheden aanleren en het ongewenste gedrag afleren.

Vervolgens kunnen we je hond in opbouwende mate met prikkels confronteren om het ongewenste gedrag uit te lokken. Dit doen we door je hond te leren omgaan met alledaagse situaties.

Hoe lang duurt een HIT?

Gemiddeld duurt een training vier weken. Tijdens de HIT periode wordt je hond meerdere malen per dag door ons getraind. Er zijn vele factoren die van invloed zijn op de duur en het resultaat van de training. Denk hierbij aan aanleg van de hond en het soort probleemgedrag. Als de verwachting bestaat dat de training langer moet duren om het beoogde resultaat te bereiken, overleggen we dit met je en eventueel verlengen we de interne periode.

Hoe meld ik me aan voor de HIT?

Plan hier een vrijblijvende telefonische intake. We brengen dan het probleem met je hond in kaart. Ook maken we een inschatting van het probleem en bekijken of de HIT bij jullie past.

Wanneer je ervoor kiest je hond definitief aan te melden voor de HIT, dan bepalen we samen een begindatum en een voorlopige einddatum. Ook plannen we onder voorbehoud de aansluitende trainingen.

Krijg ik tussendoor te horen hoe het met de hond gaat?

Er worden vaste terugkoppeling momenten ingelast waarop we je vertellen hoe het met je hond gaat. Je hoort over de vorderingen, ontvangt filmpjes, foto’s en we beantwoorden al je vragen.

Wat doe ik zelf als mijn hond door jullie wordt getraind?

In de tijd dat de hond door ons wordt getraind, lees je het e-boek wat wij geschreven hebben om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de afsluitende trainingssessie. Daarnaast krijg je vele handvatten hoe je thuis het gedrag van de hond onder controle houdt.

De hond naar huis, en nu?

Voordat de hond met je mee naar huis gaat, plannen we aansluitend vier trainingen samen met jou en de hond. Tijdens deze trainingen zullen we al het geleerde met je doornemen en leren we je hoe we het resultaat hebben bereikt in de afgelopen weken.

We nemen de tijd om alles aan bod te laten komen en jij en jouw hond staan centraal.

De plaats waar het uiteindelijk echt moet gaan gebeuren is thuis. Het is nu aan jou om je hond te laten zien wat er van hem verwacht wordt. Je wordt niet zomaar aan je lot overgelaten. Op afgesproken tijdstippen is er contact over de vorderingen en zullen we daar waar nodig bijsturen.

Een interne training start vanaf € 750 per week en duurt meestal minimaal 4 weken, afhankelijk van de ernst van de gedragsproblemen van de hond.

De interne puppy training duurt meestal zes weken en start vanaf €750 per week.

Enthousiast? Plan hier een vrijblijvende telefonische intake!

 

Referenties van andere trainers

Interne training

Aanmeldformulier

Aan de slag?
Vul hier formulier in om je aan te melden. We nemen contact met je op voor meer informatie en kennismaken.

Liever eerst al je vragen stellen?
Vraag vandaag nog een gratis intake aan via deze link!

Of mail naar info@ehbhond.nl

  JOUW HOND

  Naam hond

  JOUW GEGEVENS

  Voor- en achternaam

  Adres en woonplaats

  Telefoonnummer

  E-mail