Interne Training

HIT programma

Wat is het HIT programma?
Het HIT programma van EHBHond staat voor Hond Interne Training. Tijdens dit programma kunnen (jonge) honden met of zonder (ernstige) gedragsproblemen bij ons gaan verblijven en zullen gedurende dat verblijf intensief getraind worden.
Het doel hiervan is dat de hond aan het eind van het traject een goede basis heeft voor wat betreft gehoorzaamheid, samenwerking en balans!

Interne training voor honden zonder (ernstige) gedragsproblemen.
Dit programma is geschikt voor mensen die willen dat hun hond getraind wordt door een professional of mensen die weinig tot geen tijd hebben om met hun hond te trainen en toch willen dat de hond gehoorzaam is en een leuke toevoeging is in het gezin.

Wij leren de hond te luisteren en zich zo te gedragen dat hij geen overlast veroorzaakt. Door de hond door ons te laten trainen voorkom je dat hij probleemgedrag ontwikkeld. Uiteraard is het vervolgens aan de jou om een goede band met de hond op te bouwen en te onderhouden. Aansluitend aan de interne training zijn er daarom vier (4) 1 op 1 trainingssessies waarop we de hond samen met jou gaan trainen. Een goede relatie vraagt altijd inzet van 2 kanten.

Interne training voor honden met (ernstige) gedragsproblemen.
Het kan zijn dat de hond ongewenst gedrag heeft ontwikkeld en dat je hier graag iets aan wilt veranderen. Je weet alleen niet hoe en wanneer je dit zou moeten doen. Wij kunnen dit in een gecontroleerde omgeving doen waarbij we de hond de gewenste vaardigheden aanleren en het ongewenste gedrag afleren.

Vervolgens kunnen we de hond in opbouwende mate met prikkels confronteren om het ongewenste gedrag uit te lokken. Door dit te corrigeren leert de hond om te gaan met alledaagse situaties.

Hoe lang duurt een HIT?
Tijdens de Hond Interne Training wordt de hond meerdere malen per dag door ons getraind. Er zijn vele factoren die van invloed zijn op de duur en het resultaat van de training. Denk hierbij aan aanleg van de hond en het soort probleemgedrag. Gemiddeld duurt een training 4 weken, maar als de verwachting bestaat dat de training langer moet duren om het beoogde resultaat te bereiken, zal dit worden overlegd en eventueel worden verlengd.

Hoe meld ik me aan voor de HIT?
Via de website www.ehbhond.nl of via info@ehbhond.nl kan je je samen met de hond aanmelden voor dit trainingstraject.

Als wij het bericht hebben ontvangen zal er een vrijblijvende intake plaatsvinden waarbij het probleem met de hond in kaart wordt gebracht. Hierbij wordt er door ons een inschatting gemaakt van het probleem en bekeken of de HIT bij jullie past.

Mocht je ervoor kiezen de hond definitief aan te melden voor de HIT zal er een begin datum en een voorlopige einddatum worden bepaald en zullen we ervoor zorgen dat we op een voor jou geschikt moment kunnen beginnen!

Krijg ik tussendoor te horen hoe het met de hond gaat?
Er worden vaste terugkoppeling momenten met je ingelast waarop wij je vertellen hoe het met de hond gaat. Je hoort over de vorderingen, ontvangt filmpjes, foto’s en we beantwoorden al je vragen.

Als afsluiting van de HIT wordt een uitgebreide training ingepland samen met jou.

Wat doe ik zelf als mijn  hond door jullie wordt getraind?
In de tijd dat de hond door ons wordt getraind, lees je het e-boek wat wij geschreven hebben om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de afsluitende trainingssessie. Daarnaast krijg je vele handvatten hoe je thuis het gedrag van de hond onder controle houdt.

De hond naar huis, en nu?
Voordat de hond met je mee naar huis gaat, plannen we aansluitend 4 trainingssessies samen met jou en de hond in. Tijdens deze afsluitende sessies zullen we al het geleerde met je doornemen en leren we je hoe we het resultaat hebben bereikt in de afgelopen weken. Tijdens deze sessies wordt de tijd genomen om alles aan bod te laten komen en staan jij en de hond centraal.

De plaats waar het uiteindelijk echt moet gaan gebeuren is thuis. Het is nu aan jou om de hond te laten zien wat er van hem verwacht wordt. Je wordt niet zomaar aan je lot overgelaten. Op afgesproken tijdstippen is er contact over de vorderingen en zullen we daar waar nodig bijsturen.

Een interne training start vanaf € 750 per week en duurt meestal minimaal 4 weken, afhankelijk van de ernst van de gedragsproblemen van de hond.

Aanmelden

  TYPE TRAINING

  HITGedragGehoorzaamheid

  JOUW HOND

  Naam hond

  JOUW GEGEVENS

  Voor- en achternaam

  Adres en woonplaats

  Telefoonnummer

  E-mail