Waarom EHBHond?

Ik ben EHBHond gestart nadat ik ontzettend geïnspireerd was geraakt door twee bekende en zeer gefortuneerde ondernemers: Richard Branson & Steve Jobs. Alles wat te maken heeft met je dromen waarmaken, zij die gek genoeg zijn om te denken dat ze de wereld kunnen veranderen, het uiteindelijk ook echt kúnnen en doen waar je gelukkig van wordt.

Daarnaast is mijn eigen hond Tosca († 2018) ook een enorme inspiratie voor me geweest. Sinds haar komst ben ik me erg gaan verdiepen in honden, hondengedrag en heb ik twee jaar lang geobserveerd hoe mensen zich gedragen tegenover honden en visa versa.
Omdat ik dagelijks met mijn hond wandelde in bossen, bij plassen, bij meertjes, in wijken en op de hei ontmoete ik ook vele uitlaatservices. Ik heb gemerkt dat mijn beeld van het uitlaten van honden en wat goed is voor het dier, niet overeenkomt komt met wat zo’n 90% van deze services voor ogen heeft.

In mijn vele observaties heb ik me vaak verbaasd over hoe mensen het gedrag van hun hond verklaren. Daarnaast zijn vele trainers en experts in de wereld het over één ding zijn eens: De visie van de ander is niet zo goed als die van hunzelf, en preken allemaal dat het belang van de hond voorop staat, maar of dat ook echt zo is?!?! Gelukkig worden en zijn kent vele vormen, dus er zal ook niet één manier zijn om een hond te helpen.

Richard Branson schreef in één van zijn boeken: ‘Een eigen bedrijf starten? Kijk eerst eens in de wereld wat je zou willen veranderen of anders zou willen doen, en ga dáárvoor.’ Met dat als uitgangspunt heb ik mijn omgeving uitgebreid geobserveerd en gekeken naar wat er allemaal in de wereld gebeurt.

Daarmee het antwoord op de vraag: “waarom EHBHond?”

Ik ben het niet eens met vele dingen die gebeuren in de hondenwereld, hoe uitlaatservices met honden omgaan en hoe vele experts mensen menen te helpen, maar waarbij geen resultaat bereikt wordt. Ik heb een andere visie en die wil ik uitdragen.