Referenties

Natuurlijk begrijpen wij dat je, voordat je jouw hond bij ons aanmeldt, de mening en ervaringen van andere mensen wilt horen en zien.
Op onze facebookpagina staan vele filmpjes en foto’s die je al een impressie kunnen geven. Desondanks hebben we aan onze klanten gevraagd ons hier nog beter mee te helpen. Hieronder vind je een aantal verhalen die zowel betrekking hebben op de uitlaatservice als een van de trainingen:

Myriam – Cassy
Toen ik een nieuwe hond kreeg van ongeveer 9 maanden oud, wilde ik heel graag hulp krijgen bij haar opvoeding. Ik wilde die vanaf het begin goed aanpakken. Omdat ik Tom volgde op zijn FB site en hem altijd enthousiast een groot aantal honden zag uitlaten, heb ik besloten bij hem “in de leer te gaan”.
Vrij snel kon ik naar hem toe komen. Hij maakte duidelijk hoe hij werkt en wat ik van hem kon verwachten: “Je krijgt wat je er zelf instopt. Als jij voor 30% inzet toont, krijg je van mij ook 30%”, heeft hij mij duidelijk gemaakt.
Deze mantra staat voor zijn manier van werken: eerlijk zeggen waar het op staat, wat je goed doet, wat anders/beter kan. Ik kan dat waarderen. Zachte heelmeesters maken meestal stinkende wonden en ik wilde echt meer dan die 30 % voor toch een aardige prijs voor de training.
De training zou uit 4 bijeenkomsten bestaan. Ik kon me niet zo goed voorstellen wat je binnen 4 sessies kunt bereiken. Nu weet ik dat wel.
Hij houdt je een spiegel voor. Daar moet je wel tegen kunnen en dat kan ik.
Ik kreeg duidelijke oefeningen mee naar huis, moest af en toe een filmpje opsturen.
Wat heel prettig is, is dat Tom het niet laat bij sec de 4 sessies. Heb je tussendoor vragen of problemen: even laten weten en hij reageert meteen. Heel fijn vond ik dat.
Wat heb ik veel geleerd in 4 weken tijd. Mijn doel is bereikt en meer. Ik weet ook wel dat ik de “training” nu zelf moet voortzetten maar dat is meer het inslijpen, zorgen dat het geleerde een gewoonte wordt. Dit wordt een onderdeel van ons leven samen, van mijn hond(en) en mij.  Omdat ik al zo snel resultaten behaalde is mijn motivatie om het heel goed voort te zetten groot.
Ik zou iedereen die gemotiveerd is, aanraden om dit traject bij Tom te gaan volgen…iedereen die werkelijk wil leren.
Als je maar voor 30% wilt gaan, zou ik zeggen: niet doen, dat kun je overal elders veel goedkoper krijgen.

Albert – Gaia (HIT-er)
Gaia is een Mechelse herder van 9 maanden.
Gaia was tot zo’n 8 maanden een pup die enorm reageerde op alles wat bewoog. Ze sprong naar auto’s , fietsers ,joggers etc.…… waar ze maar niet genoeg van kreeg, ook op het erf blafte ze de gehele dag door op alles wat langs kwam.
We hebben hierin professionele hulp gezocht,  omdat ze het probleem op de puppycursus niet konden oplossen.

Via internet zijn wij bij EHBHond terecht gekomen. O.l.v. Tom is Gaia aan een HIT (interne training) van 3 weken  begonnen. In deze 3 weken heeft Tom bovenstaande problemen aangepakt volgens de HIT tranining en nu is zij een rustige sociale hond die weer luistert naar de commando’s die ik haar geef.

Tom is een vakman op hondengebied en een zeer enthousiaste trainer die enorm veel liefde voor honden heeft. Daarnaast heeft hij ook nog een uitlaatservice voor honden waarmee hij elke dag met zo’n 10 a 12 honden de natuur intrekt.

Kortom als u problemen met uw hond heeft dan zou ik u EHBHond zeker aanraden!

Jenande:
Wij vinden de uitlaatservice super, Sloeber heeft het altijd erg naar zijn zin. Hij is ook aanzienlijk afgevallen sinds hij met Tom meegaat. En Tosca, ja dat is toch echt sloeber zijn vriendin. Wij hopen nog lang gebruik te kunnen maken van de uitlaatservice.
Tom weet ook veel van de honden, als wij denken dat er iets is met Sloeber dan vragen we altijd even de mening van Tom.

John:
Wij zij zeer tevreden over jou toenadering naar onze honden (Kindertjes), dat betekent dat zij sociaal veel beter in omgang zijn met andere viervoeters en Pietersen beter tegen autorijden kan en Jansen veel rustiger tegen andere honden is. Toppie vriend blijf zo door gaan.

Yvonne:
De uitlaatservice is voor de hond die actief is een uitkomst, en super goed. Ze krijgen hier de juiste beweging wat een hond nodig heeft en zo leren ze ook omgaan met andere honden.

Sinds Sem met jou mee gaat is hij veel socialer naar andere honden toe, ook al moet ik er natuurlijk zelf ook veel aan doen.
Maar met behulp van EHBHond en Tom zijn we al een heel end en kan ik nu veel vrijer in het bos lopen met Sem gewoon los.

Het verschil tussen uitlaatservice EHBHond en andere uitlaatservice is dat de hond bij Tom eerst door een eind te steppen hun energie al kwijt raken en daarna nog eens een uur heerlijk mogen spelen. Hierdoor hebben ze zoveel beweging gehad, en hun energie verspeeld dat ze de rest van de dag best moe zijn. Dit is een groot verschil met een gewone uitlaatservice. Voor de socialisatie is het prima en ze worden best wel goed uitgelaten, alleen komen zij minder vermoeiend thuis. Door het steppen moeten ze wel blijven rennen om de baas bij te houden, lopend gaat dit veel makkelijker alleen minder vermoeiend.

Ik heb gekozen voor EHBHond omdat ik een heel actieve hond heb en dat ik 1 dag in de week de hele dag werk. En heb ik voor Tom gekozen, omdat ik een probleem had met mijn hond waar Tom mij heeeel goed heeft geholpen en dit nog steeds doet. En hij vertrouwd op mij over komt.

Katja:
Tegenwoordig laat Guus niet meer het vrouwtje uit, maar het vrouwtje Guus. 🙂

Natasja:
Voor ons is jouw uitlaatservice … een unieke uitlaatservice die wij nog niet kende en waar jij in deze omgeving de eerste in bent!
Het steppen hierin is een sportieve bezigheid, waar honden hun meeste energie in kwijt kunnen..vooraf gaande de wandeling het zwemmen en spelen!
Daar je ook gedragstherapeut bent..heb je ons al heel wat tips kunnen geven hoe en waarin te handelen .. Waardoor boo een stabiele gehoorzame hond geworden is ..

De veranderingen bij Boo zijn .. Het leren rennen naast de fiets ..en ook bij je blijven.. Haar uithoudingsvermogen.. En het voldane gevoel, dat merken we in huis!

Het verschil waarin jij uniek bent…is buiten het steppen …het totale plaatje waarin.. op het moment dat de hond opgehaald en weer thuisgebracht is..dat wij adhv van de leuke filmpjes / foto’s zien hoe ze zich uitgeleefd en vermaakt hebben tijdens het steppen, wandelen, spelen, dat er gezwommen, gedold en geknuffeld wordt.

En waar andere uitlaatdiensten met feestdagen ‘ gesloten’ zijn ..Kunnen ze met jou een lange dag op pad! Voor hun ook een feestdag!!

Wij hebben voor je gekozen omdat na het lezen van jouw site . Ons dit geweldig leek voor boo!
Welke hond wil nu niet.. rennen ..werken ..Zwemmen en Spelen in een roedel!

Dat wij meer dan enthousiast zijn is duidelijk!!
Maar de enthousiaste is natuurlijk Boo waarbij elke uitlaat een feest is met jou en de andere honden .. !

Voor ons geen tips of aanvullingen
Make your wish come true!!

(Wat leuk is bij het bekijken van de filmpjes ..en ze hoort jou stem ..Dat ze blij kwispelend op zoek gaat naar je ..voor het raam ..achter ..bij de deur .. Leeeuuuukk is der Tom we gaan uit!!!!)

Nicole
Wij vinden de uitlaatservice TOP!
Onze Levi wordt steeds makkelijker met andere honden in ons park, ze is er nog niet maar stukje bij beetje komen we er wel!
Ik heb geen ervaring met andere uitlaat diensten…
Wij zijn bij je terecht gekomen via via via via de hondjes van de hondenschool vrijheid blijheid.
Ik wilde nog even kwijt dat ik het echt TOP vind hoe je met de honden omgaat, het geduld die je opbrengt en het enthausiasme van de filmpjes, facebook ed. Blijf ook vooral de filmpjes posten, echt fantastisch om te zien!!

Linda:
May is mix herder. Ze heeft een oud duitse herder als vader en een moeder die bestaat uit een mix van een Fila Brasileiro, Tosa Inu, Leonberger en een Bennen sennen. May ging samen met Linda naar de puppyschool, waar ze ook haar best deed, maar in de loop van de diverse curcussen, wel wat onrustiger werd. Trekken aan de riem als we het terrein van de school opgaan, wild spelen met de andere honden enzovoorts. De enige tip die ze daar kreeg was een gentle leader en afstand houden. Toen brak er voor ons een zware periode aan. Loslopen ging niet meer, ze wil niet meer terugkomen en gaat als een wilde door de buurt heen rennen. Andere honden, behalve Rekel en Gijs, worden standaard aangevallen met een hoop blaffen, overeind staande rugharen en grommen. Omdat May thuis echt een schatje is, willen we haar niet verliezen door een ongeval of dat ze een andere hond wat aandoet.

Zo kwamen we bij Tom van EHBHond terecht.
Gelukkig kon Tom al heel snel bij ons langs komen. Als een klein kind waren we allebei wel zenuwachtig hoe deze ontmoeting zou gaan…

Eindelijk was het dan zover, de bel gaat en Tom staat voor de deur. Toen hij binnen kwam merkte we gelijk dat hij verstand van zaken heeft. May wil eerst haar gewone begroeting doen door te springen en te likken, maar doordat Tom niet reageerde, zien we May al veranderen. Na een uitleg van Tom over zijn werkwijze en zijn bedoeling van deze avond, gaan we aan het werk.
Het begin is voor ons wel een beetje lastig. We moeten laten zien wat we normaal altijd doen als we gaan wandelen. Op zich niet moeilijk maar met de opmerkingen van Tom, heb je het gevoel alsof je je eerste rijles krijgt…. Niks gaat er verkeerd, maar er kan een heleboel velen malen beter.
Na deze uitleg gaan we wandelen in het bos. Door Tom zijn tips en correcties hebben we tijdens het lopen naar het bos al een heel andere hond!! In het bos hoopt Tom dat we ook andere honden tegen komen. Wij niet:-) Gelukkig voor Tom komen we andere honden tegen, waarbij Tom een man aanspreekt om mee te werken. Echt geweldig hoe Tom de reactie van May ziet, voordat deze gebeurd. De hele avond werken we zo door en halen we ook Tosca erbij de hond van Tom zelf. Hiermee ga ik proberen langs May te lopen. May gaat helemaal los en is niet meer te houden!! Op dat moment zien we dat Tom precies weet wat te doen. Door May goed te corrigeren en van te voren te waarschuwen kunnen Linda en ik gewoon naast elkaar lopen met allebei een hond naast ons!!! Aan het einde van de avond zijn Tom en Linda nog een rondje gaan fietsen en steppen. Ook dit gaat goed en nu kan May eindelijk eten. Na het eten zijn we alledrie gesloopt, maar wel voldaan van deze avond. Met een stevige knuffel als besluit nemen we afscheid van Tom.
De weken erna proberen we zo goed mogelijk May te leiden met de instructies van Tom. We hebben weer een hond en geen monster meer!!!!!!
Dankzij de werkwijze van Tom, rustig overtuigd en met heel veel passie, kunnen we weer over straat met onze lieve May. De mensen in het dorp zijn echt wel te spreken over hoe May zich nu gedraagt. We zijn niet meer “die mensen met die herder”
We gaan zeker door met het trainen van May, maar zeker ook van onszelf!!!
Wij zijn bijzonder goed geholpen door Tom. Mede door zijn vastberadenheid, geduld en zijn manier van ons op de feiten wijzen!
Een ieder die problemen heeft met zijn hond kan en zal ik aanraden om contact met Tom te gaan zoeken.

Marloes
Ehbhond en Pug zijn een match! Vanaf de eerste x dat Tom binnenkwam is er een klik. Pug is door het steppen en lopen veel rustiger in huis. Ook loopt ze beter naast de fiets. Ik zou niet meer anders willen. Pug en ik vinden EHBHond een top service. Ga zo door!

Maritza
Ehbhond wat zal ik zeggen, Niet doen!
Als je niet openstaat voor een mening, Niet doen!!
Als je de wil niet bezit, om voor je hond, naar jezelf te kijken! Niet doen!

Ik heb het nummer van Ehbhond gekregen, toen ik het echt niet meer zag zitten met mijn Amerikaanse staff Dusty.
Tom is bij mij thuis op bezoek geweest, om mij ,en mijn hond te observeren.
Ik kwam er al snel achter, dat alles wat ik niet wilde voor Dusty, ik onbewust al had gecreëerd.
Ik kreeg een spiegel voor en een emotioneel gesprek volgde.

Tom is tot de dag van vandaag, een toegewijde honden, maar ook mensen begeleider. Iemand met geduld, waar ik mezelf iedere keer weer over verbaas.
Iemand met een aangeboren liefde voor honden, lijkt wel.

Dusty gaat al zo ‘n maand of 8 met ehbhond mee.
Als ze met Tom mee gaat, weet ik zeker dat ze de beweging en structuur krijgt die ze nodig heeft.
Dat niet alleen, ook alle filmpjes en foto’s die ik vervolgens krijg, hebben ervoor gezorgd dat ik zo enthousiast ben geworden om dit thuis door te zetten.
Een op en top gezond leven volgt dan.

Tom is oprecht en heeft het beste met jou en je hond voor!
Tom heeft er voor gezorgd dat ik op een totaal ander level ben gekomen met Dusty, terwijl zij overigens niet mijn eerste hond is.

Zo belt Tom mij ook af en toe, om te vragen of alles wel goed gaat?
Voordat ik dit zelf kan beseffen, heeft hij dit al opgemerkt aan het gedrag van Dusty.
Voor mij dus een rede, om pas op de plaats te maken.

Ik ben oprecht dankbaar voor ehbhond in mijn leventje met Dusty.
Zal altijd openstaan en met bewondering luisteren, naar het advies van Tom.
Want ook al is Dusty niet de makkelijkste hond, doet ze het nu geweldig!
En ik leer elke dag weer meer over honden en mezelf!
Gaat het even niet, dan weet ik dat Tom aan de bel zal trekken en ons weer verder opweg zal helpen!
Deze ervaring kan ik iedereen aanraden!

Debby
Wij hebben gekozen voor ehbhond omdat wij nogal een energieke hond hebben. Als Django niet genoeg beweging krijgt word hij vervelend en sloopt dan ook wel eens wat.
Ehbhond was voor ons dan ook echt een uitkomst. Middels het steppen kan Django al zijn energie kwijt en na het steppen nog een grote wandeling. Tijdens de wandeling is er ruimte om te spelen, zwemmen en lekker te ravotten.
Sinds Django met Tom meegaat hebben we een hele andere hond. Django is rustig, luistert een stuk beter en heeft niks meer gesloopt in huis.
Tom zet van elke wandeling filmpjes online zodat ik ook tijdens mijn werk kan zien hoeveel lol Django met zijn soortgenootjes heeft.
Al met al is ehbhond een aanrader voor elke hondenbezitter die zijn hond het beste gunt!!

Ga zo door Tom!!