Basistraining (Puppy & Volwassen)

Wil jij met je pup of volwassen hond werken aan een fijne en stabiele basis? Kies dan voor ons professionele trainingsprogramma.

Onze filosofie en aanbod

Vind jij gehoorzaamheid belangrijk of wil je een stapje verder zetten met je hond, alles is mogelijk. Wij trainen vanuit een filosofie die we in de loop der jaren hebben ontwikkeld. We willen dat de hond niet werkt voor een snoepje of een aai over zijn bol, maar omdat hij graag wil samenwerken met jou!

In de basistraining leren wij je onze filosofie en werken we aan de basisprincipes en basis gehoorzaamheid van jouw hond en hoe jij deze basisprincipes toepast in het dagelijks leven in relatie tot jouw hond.

Wat ga je leren?

Wij bieden onze basistraining aan in twee varianten: voor puppy’s en voor volwassenen. De inhoud van de training is voor alle leeftijden hetzelfde. Echter maken we in de groepstraining een verdeling tussen puppy’s en volwassen honden.

Tijdens de eerste maanden van de pup wordt de basis gelegd voor het sociale gedrag. Op onze basistraining leer je je hond een aantal basisvaardigheden en commando’s zoals zit, af, plaats, naast/volg/voet, aan de riem meelopen.

Naast deze basisvaardigheden is socialisatie erg belangrijk. Net als mensen krijgt een pup veel prikkels te verwerken, denk bijvoorbeeld aan andere honden, katten, verkeer, benaderd worden door vreemden en geluiden. Door je pup op de juiste manier te leren omgaan met deze prikkels zal het opgroeien tot een stabiele hond.

Heb jij een volwassen hond, ook dan is onze basistraining erg leerzaam. Je leert om een goede band met je hond op te bouwen en onderhouden.

De basistraining bestaat uit 

  • 6 lessen op locatie in Houten.
  • Gratis flyer, ‘Eerste tips bij het krijgen van je pup’.
  • Gratis e-book, ‘Eerste Hulp Bij Hond Opvoeden: het in balans brengen van de relatie tussen jou en jouw hond.’

De basistraining is te volgen in twee varianten

Basis – Groep

In deze training ga je samen met één tot maximaal vijf andere cursisten aan de slag met de training. Het mooie van deze training is dat je samen met je hond ook leert werken in aanwezigheid van een andere hond en het biedt een mooie bijdrage aan het socialiseren. Dit alles op een kleinschalige manier.

De prijs van deze training is €295.

Basis – Privé

Dit betreft een 1-op-1 training waarbij er 100% aandacht is voor jou en jouw pup of volwassen hond.
De prijs van deze training is €750.

Veelgestelde vragen

Ik heb al elders een puppy training gevolgd, moet ik dan ook eerst jullie basistraining volgen?

Ja, dit is belangrijk omdat we in de basistraining aandacht besteden aan onze filosofie op het trainen en werken met je hond. In de praktijk zien we dat dit vaak afwijkt van wat er in andere puppytrainingen geleerd wordt.

Kan ik na de basistraining ook nog een vervolgtraining volgen?

Jazeker! Je kunt na het volgen van de basistraining verder met onze gevorderden en vervolgens PRO training. Heb je daarna de smaak te pakken en vindt je het leuk om te blijven werken met je hond? Dan is ons abonnement voor groepstrainingen erg geschikt.

Hebben wij jouw interesse gewekt? Vraag vandaag nog een gratis intake aan via deze link!