Tom van den Berkhof – Leader of the pack

Wie denkt Tom dat hij is?
Gepassioneerd, energiek en een dromer!

Mijn verhaal:
Al jaren wilde ik een eigen hond hebben, maar door mijn drukbezette agenda van student en topsporter heb ik daar nooit prioriteit aan gegeven. Ik heb altijd geleefd met het idee dat je een hond de tijd moet kunnen geven die hij verdient.

Na mijn studie ben ik gaan werken bij een multinational en besloot ik te stoppen met het bedrijven van topsport. Eindelijk was het dan zover: ik kon een hond aanschaffen! Als eerste ga je eens goed nadenken over het ras, welke hond past bij mij? Waarbij je uiteraard overlegt met je omgeving. Uiteindelijk kwam ik uit bij een ras waarbij ik tot op de dag van vandaag overtuigd ben over de juistheid van mijn keuze: een Boerboel.

Na het aanschaffen van mijn hond Tosca († 2018), ben ik me heel erg gaan verdiepen in de wereld van een hond, waarbij ik gesproken heb met baasjes van gebalanceerde honden en ongebalanceerde honden, het tv programma van Cesar Millan op de voet heb gevolgd en diverse boeken heb gelezen. Hierdoor had ik een leidraad bij de opvoeding van mijn hond, en dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat Tosca zich sociaal gedraagt, naar mij luistert en ik zelf ook weet hoe ik me moet gedragen bij andere honden. Er zijn veel mensen die niet weten hoe ze dit voor elkaar kunnen krijgen, daarom heb ik besloten een boek te schrijven over mijn ervaringen en ideeën, geïnspireerd door de wereld, en dit te delen met iedereen die daarin geïnteresseerd is. Ik kwam er al snel achter dat mensen meer willen dan alleen mijn boek: ze willen mijn hulp. Zo ben ik EHBHond gestart en heb ik al veel baasjes en honden met succes kunnen helpen.

Mijn eBook kun je op deze site bestellen. In een naar mijn idee logische volgorde behandel ik de onderwerpen die van belang zijn bij een goede opvoeding en omgang met een hond als huisdier.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen:
Als ex-topsporter zit de drang naar bewegen en presteren in mijn bloed. Ik zorg er dagelijks voor dat ik 4 – 5 uur wandel of sportief bezig ben. Dat houdt mij en mijn hond fit en scherp. Daarnaast wil ik ook resultaat bereiken, en train ik dagelijks diverse honden in dingen die ik geleerd heb. Elke dag ontdek ik daarin nieuwe dingen en geniet ik van alles wat ik doe. Die kennis wil ik graag overbrengen, zodat ik mensen kan helpen die problemen ondervinden in de omgang met hun hond.  Ook via mijn facebookpagina kun je gemakkelijk met mij in contact komen, en daar vind je meer informatie over mijn dagelijkse bezigheden. EHBHond heeft ook een eigen facebookpagina waar je verschillende tips en trucs kunt nalezen.

Tom & Tosca