De auteur

Tom van den Berkhof

Wie denkt Tom dat hij is??
– Een gepassioneerd persoon – Energiek – Dromer

Mijn verhaal:

Als kind wilde ik altijd al een eigen hond hebben. Maar door mijn drukke bezigheden als student en topsporter heb ik daar nooit prioriteit aan gegeven. Ik heb altijd geleefd met het idee dat je een hond de tijd moet kunnen geven die het verdient.

Na mijn studie ben ik gaan werken bij een multinational (waar ik inmiddels gestopt ben) en besloot te stoppen met het bedrijven van topsport. Eindelijk was het dan zover. Ik kon een hond aanschaffen! Dan ga je eens goed nadenken over het ras, waarbij je uiteraard overlegt met je omgeving. Uiteindelijk kwam ik terecht bij een ras waarbij ik tot op de dag van vandaag overtuigd ben van mijn keuze: een Boerboel.

Na het aanschaffen van de hond ben ik me heel erg gaan verdiepen in de wereld van de hond, waarbij ik gesproken heb met baasjes van gebalanseerde honden en ongebalanseerde honden, het tv programma van Cesar Millan op de voet heb gevolgd en diverse boeken heb gelezen. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat mijn hond zich sociaal gedraagt, naar mij luistert en ik zelf weet hoe ik me moet gedragen bij andere honden. Doordat er nog steeds heel veel mensen zijn die niet weten hoe ze dit voor elkaar krijgen, heb ik besloten om er een boek over te schrijven en mijn ervaringen en ideeën, geïnspireerd door de wereld, te delen met iedereen die daarin geïnteresseerd is.

Ik ben begonnen met het maken van een inhoudsopgave waarbij ik een logische volgorde wilde hanteren en onderwerpen definieerde waarvan ik dacht dat ze minimaal vereist waren om het boek tot stand te kunnen brengen. Nadat mijn verhaal door diverse mensen in 2 rondes is gereviewd ben ik trots op het resultaat wat we bereikt hebben en is het boek gepubliceerd.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen:

Ik heb facebook en daar kun je veel over mij vinden. Ik zorg er dagelijks voor dat ik 1,5 – 2 uur wandel of sportief bezig ben. Dat houdt mij en de hond fit en scherp. Elke dag leer ik nieuwe dingen bij en geniet ik van alles wat ik doe. Ik wil graag mensen helpen met de problemen die ze hebben met hun honden.